Sci-fi vagy a jövőt villantotta fel a Dunlop?

MARSO PARTNER
Re-Cord Nívó 2000 Kft.

A Dunlop-nál autentikusabb szakértő aligha akad a gumiabroncs piacon. Most nem a technológiai fejlettségről beszélek, azt nehéz lenne összehasonlítani pl. a Continental-lal, bár tény, hogy mindkét márka a prémium szegmens oszlopos tagja.

Most arra gondolok, hogy a Dunlop tudhatja magáénak a legnagyobb tradíciót, hiszen a XIX. században John Boyd Dunlop találta fel a mai gumiabroncsok „ősét.” (Amit eleinte szégyenkezve rejtegetett részletek itt>>)

A cégnek mára külön versenyabroncs részlege van, akik egy nem mindennapi jövőképet vázolt fel a nagyközönség részére. De el tudunk képzelni egy olyan abroncsot, ami menet közben alakítja át mintázatát? Ha úgy kínánja a sofőr, illetve a körülmények azt követelik meg, gombnyomásra mély mintaárkok nőnek (képzavarral, inkább süllyednek) a futófelületre.

 kedd október 3, 2023

Ezt a megoldást nem is gumi felhasználásával képzeli el a Dunlop, hanem speciális, elektromosság hatására formálható szintetikus anyagok beépítésével.

De olyan foglamak és elképzelések is elhangzottak a Dunlop előadásán, mint az egy atomnyi vastagsággal bíró szénhártya. Kicsit Asimov-i világ rejlik fel bennünk, igaz?